Duitse media hard voor Löw: speculaties over opvolger

18 november 2020, 09:04

Joachim Löw staat vol onder druk in Duitsland momenteel. De oefenmeester presteert al een aantal jaar minder goed: na het teleurstellende WK 2018 gaat het ook in de Nations League belabberd met pas twee zeges ooit én een extreem pijnlijke 6-0 nederlaag op bezoek in Spanje dinsdagavond als klap op de vuurpijl. De ochtendkranten maken gehakt van Löw.

'Wordt Flick de opvolger van Löw?', opent sportblad Bild groot. Daarbij doelt de krant op de afwezigheid van Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng. 'Zij kunnen ons helpen', vindt het medium over de routiniers, die door Löw na het WK 2018 terzijde zijn geschoven en niet meer in beeld komen. Dat is bovendien een uitspraak die Manuer Neuer eerder deed en daar werd nog eens pijnlijk naar verwezen.

Ondanks de Champions League-winst van Bayern München, kregen Boateng en Müller nog altijd geen oproep. 'Is het slim om te gaan nadenken over alternatieven zoals Ralf Rangnick of Stefan Kuntz (Duitsland O21, red.)?', oppert de krant nog twee andere namen voor de positie van Löw, die al sinds 2006 aan het roer staat bij die Mannschaft. Zijn langste tijd heeft hij in elk geval achter de rug. 

Ook Kicker is niet mals met de kritiek op Duitsland en noemt de nederlaag 'historisch', een absolute vernedering. 'De Spaanse ploeg was werkelijk op elk vlak suprieur. Duitsland bood niet eens een beetje weerstand', zag het dagblad. 'Het was de gruwelijkste nederlaag in de periode onder Löw. (…) Een oorwassing eersteklas.'

Lees ook: Leiding Duitse bond achter Löw: "Geen discussie over"

De Berliner Mogenpost was eveneens niet mals en neemt ook afscheid: niet van Löw, maar van 2020. 'Hierin werd slecht weliswaar slechts één duel verloren, maar de 0-6-Klatsche in Sevilla dreunt zeker nog door tot en met 2021', verwacht de krant, die spreekt van een absoluut debacle in Sevilla. 'Vernederend van de eerste tot de laatste minuut.'

Ook Frankfuter Allgemeine Zeitung vond dat die Mannschaft een historisch dieptepunt beleefde dinsdagavond. 'Het moest een examen zijn, maar het werd een historische catastrofe', zag de krant. 'De mannen van Löw blameerden zich als nooit tevoren bij de nationale ploeg. De bondscoach was bovendien net zo passief als zijn spelers.' De keuzeheer gaf zelf aan na het duel niet te denken aan opstappen, maar staat in de Duitse media na deze nederlaag dus meer dan onder druk, ook bij sommige oud-spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen