Barcelona bevestigt: blessure Busquets blijft beperkt

18 november 2020, 12:31

FC Barcelona heeft de knieblessure van Sergio Busquets (32) bevestigd. Volgens de Catalaanse club gaat het slechts om een verstuiking van de knieband, waarmee een zware blessure definitief is ontzenuwd. Dat was al de verwachting en is bovendien goed nieuws voor Ronald Koeman, al moet de coach hem vermoedelijk wel nog de komende duels missen.

De controleur liep de kwetsuur op bij de nationale ploeg van Spanje en de verwachting was dat hij in totaal zo'n twee weken uit de roulatie zou liggen. Dat zou betekenen dat hij in elk geval de wedstrijden tegen Atlético Madrid en Dinamo Kiev (Champions League) mist. Afhankelijk van zijn herstel kan hij tegen Osasuna of Ferencváros weer aansluiten.

Lees ook: Koeman puzzelt voor Atletico-uit: geen Busquets en Fati

Miralem Pjanic is de meest logische vervanger voor Busquets in de topper tegen Atlético Madrid en wordt dan ook verwacht in de opstelling naast Frenkie de Jong. Carlos Aleñá en Riqui Puig lijken daarvoor geen serieuze opties, Sergi Roberto zou eventueel ook voor de verdediging uit de voeten kunnen. Zonder Busquets had Spanje overigens bijzonder weinig moeite met Duitsland in de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen