Manchester City verlengt contract Guardiola tot 2023

19 november 2020, 13:46   Bijgewerkt: 19 november 2020, 19:25

Pep Guardiola heeft zijn aflopende contract bij Manchester City tot 2023 verlengd. Dat werd donderdagmiddag door de club op de eigen website bevestigd. De vorige overeenkomst van de trainer - die sinds 2016 in het Etihad Stadium aan het werk is - liep in de zomer van 2021 af.

Voorzitter Khaldoon Mubarak reageerde enthousiast op het nieuws. "Pep Guardiola's gepassioneerde en intelligente aanpak zijn verwezen in het voetbal dat we spelen en in onze clubcultuur. Die impact heeft centraal gestaan bij ons succes tijdens zijn verblijf en daarom ben ik erg blij dat hij de visie met ons deelt dat er nog heel veel meer te bereiken is, zowel binnen als buiten het veld."

Guardiola blikt terug op zijn eerste vijf jaar bij de club. "Sinds ik bij Manchester City begon voelde ik me erg welkom bij de club en in de stad - door de spelers, staf, supporters, mensen in de stad en het bestuur. We hebben samen veel bereikt, doelpunten gemaakt, wedstrijden en prijzen gewonnen en we zijn allemaal erg trots op dat succes. Zulke steun is het beste dat een manager kan hebben. Ik heb hier alles dat ik me maar kan wensen om mijn werk goed te doen. De uitdaging is om ons te blijven verbeteren en ontwikkelen en ik ben erg enthousiast dat ik Manchester City daarbij kan helpen."

Guardiola staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City, na eerdere dienstverbanden bij FC Barcelona en Bayern München. In zijn tijd in het Etihad Stadium won hij twee keer de Premier League, één keer de FA CUP, drie keer de League Cup en twee keer de Engelse Supercup. Een Europese titel pakte Guardiola met the Citizens nog niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen