Gisteren gemist: Barça, Juve, Chelsea en Sevilla door, Dumfries

25 november 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 23 november.

Barcelona mede door Dest-goal probleemloos naar achtste finale

Ronald Koeman heeft zich met FC Barcelona probleemloos geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Ondanks de afwezigheid van onder anderen Frenkie de Jong, Lionel Messi (beiden rust), Sergio Busquets, Sergi Roberto, Gerard Piqué en Ansu Fati (allen geblesseerd) hadden de Catalanen geen enkele moeite met Dinamo Kiev. Sergino Dest had met het openingsdoelpunt een belangrijk aandeel in de zege: 0-4. Ook Juventus plaatste zich voor de knock-outfase, zij het met veel meer moeite. 

'PSV in gesprek met Dumfries over nieuwe verbintenis'

Denzel Dumfries gaat mogelijk een nieuw contract tekenen bij PSV. De Eindhovenaren willen hun captain en international belonen voor de goede recente prestaties en hebben daarom de contractonderhandlingen geopend. Het gaat om een opwaardering én verlenging van de verbintenis.

Onrust bij Schalke 04: duo traint apart, Ibisevic weg

Een nieuw dramatisch hoofdstuk in het toch al zo slechte seizoen voor Schalke 04 is aangebroken. Amine Harit en Nabil Bentaleb zijn per direct uit de A-selectie gezet en trainen de komende tijd individueel, terwijl het contract van de in de afgelopen zomer transfervrij binnengehaalde Vedad Ibisevic zelfs per 1 januari 2021 wordt ontbonden.

Rutten helder: "Sta wel open om nog ergens aan de slag te gaan"

Fred Rutten (57) heeft nog altijd de ambitie om te werken bij een Eredivisie-club de komende jaren. Voor het laatst was hij zes jaar geleden actief als hoofdtrainer van Feyenoord, daarna was hij bij Al Shabab, Maccabi Haifa en Anderelecht over de landsgrenzen actief. "Maar", zegt hij, "ik sta wel open om nog ergens aan de slag te gaan."

Chelsea en Sevilla naar knock-outfase CL na zeges

Chelsea en Sevilla hebben dinsdagavond als eerste clubs de knock-outfase van de Champions League gehaald. Hoewel beide teams op bezoek bij respectievelijk Stade Rennes en FK Krasnodar lang afstevenden op slechts een remise, zorgden doelpunten van Olivier Giroud (Chelsea, 1-2) en Munir El Haddadi (Sevilla, 1-2) ervoor dat de eerste twee achtste finalisten bekend zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen