Eerste basisplaats in PL lonkt voor Van de Beek

27 november 2020, 15:32

Maakt Donny van de Beek zondag eindelijk zijn basisdebuut in de Premier League? Die kans is aanwezig nu Paul Pogba en Scott McTominay hoogstwaarschijnlijk niet fit genoeg zijn om in actie te komen tegen Southampton. De oud-middenvelder van Ajax draafde tot nu toe zes keer op namens Manchester United in de Engelse competitie, telkens als invaller.

In de Champions League (drie keer) en de League Cup (twee keer) verscheen Van de Beek wel al meerdere keren aan de aftrap sinds hij de overstap naar Manchester United maakte. Zo ook dinsdag tegen Istanbul Basaksehir (4-1). Met Bruno Fernandes en Fred vormde Van de Beek toen het middenveld bij de Engelse grootmacht. De Oranje-international speelde negentig minuten en maakte een prima indruk.

Trainer Ole Gunnar Solskjaer brengt Van de Beek rustig en het is nog maar de vraag of hij zondag wel met de Nederlander begint. De Noorse oefenmeester kan er ook voor kiezen om met de meer controlerende Nemanja Matic te starten. Als het aan United-legendes Rio Fedinand en Paul Scholes ligt, krijgt Van de Beek in elk geval meer speeltijd van Solskjaer.

"Hij slaagt er steeds in om de bal goed naar de voorste linie te brengen. Dat is een groot verschil met wat United zonder hem heeft laten zien. Ik was erg onder de indruk. De club heeft veertig miljoen voor hem betaald, dan wil je hem vaker aan het werk zien", zei Ferdinand in de studio van BT Sport na de wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen