Waarom PSV ondanks tweede plaats vreest voor uitschakeling

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2020 – Trainer Roger Schmidt zei voorafgaand aan het duel dat PSV alles in eigen hand zou hebben als het won van PAOK Saloniki. De Duitser zag zijn team vervolgens winnen van de Grieken en beseft dat die overwinning goud waard is voor zijn club. Met nog twee speelronden te gaan in de Europa League ziet het er ineens goed uit voor PSV, dat nog wel veel punten - bij voorkeur twee zeges - nodig heeft. 

Waarom PSV ondanks tweede plaats vreest voor uitschakeling

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Donderdagavond speelt PSV uit tegen koploper Granada en met die ploeg hebben de Nederlanders nog een appeltje te schillen. Op eigen veld verloor het team van Schmidt namelijk met 1-2 in de eerste speelronde. Als PSV er nu in slaagt te winnen tegen de Spanjaarden, dan is PSV bijna zeker van overwintering. Het komt dan op negen punten en dat is één minder dan Granada. Als PAOK verliest, is het ticket voor de knock-outfase zeker binnen. Bij een remise op Cyprus zal PSV vermoedelijk de laatste speelronde ook moeten winnen. Wint PAOK van AC Omonia, dan komt die ploeg donderdag op acht punten. Dat volgt er vervolgens een spannende laatste speelronde, omdat het verschil slechts één punt is. Met Omonia in eigen huis op het programma in de laatste speelronde zijn de papieren voor PSV weliswaar goed, maar is biedt een zege zekerheid. 

Stel dat PSV gelijkspeelt tegen Omonia en Granada verliest van PAOK, dan kan PSV met tien punten alsnog worden uitgeschakeld. Dan staat het namelijk in punten gelijk met Granada en is het onderling resultaat met de Spaanse ploeg doorslaggevend. Stel PSV wint donderdagavond met 0-1, heeft Granada meer uitdoelpunten in het onderlinge resultaat in het voordeel van de Spaanse ploeg. Maar bij 0-2/2-3 etc. dan gaat de ploeg van Schmidt door op basis van het onderling resultaat. Bij winst op Granada én Omonia is PSV uiteraard wel zeker van overwintering en dat is alleen nodig als PAOK van Granada wint en het onderling resultaat van Granada op PSV in Spaans voordeel blijft.  

Als PSV donderdag gelijkspeelt in Spanje, dan komt het op zeven punten. De kans is groot dat de ploeg dan van plaats twee naar drie zakt, omdat PAOK als favoriet kan worden gezien tegen zwakke broeder Omonia, dat alleen van PSV een punt afsnoepte. Dan zou PSV met het ingaan van de laatste speelronde derde staan, met zeven punten. Dat is dan één punt minder dan PAOK en vier minder dan Granada, dat dan een ticket voor de knock-outfase definitief binnen heeft. Alleen als zij hun sportieve plicht vervullen en winnen of gelijkspelen tegen PAOK, kan PSV met een zege op Omonia nog door. Omdat het onderlinge resultaat met PAOK minder is, moet het in dit scenario op puntentotaal vóór de Grieken blijven. Mochten die bijvoorbeeld verliezen van Omonia en vervolgens gelijkspelen, dan kan zelfs een gelijkspel tegen Omonia volstaan. 

Bij een nederlaag tegen Granada ziet het er niet goed uit voor PSV. In dat geval is Granada met dertien punten eveneens niet meer te achterhalen. Stel dat PAOK donderdag wint van Omonia, dan staat PSV twee punten achter op PAOK en moet het in de laatste speelronde zelf hoe dan ook winnen van Omonia. Dan is het nog afhankelijk van wat er dan bij PAOK tegen Granada gebeurt. Bij een zege van Granada kan PSV dan alsnog door, maar bij een remise of een zege voor PAOK is PSV dan uitgespeeld. Mochten de Grieken donderdagavond gelijkspelen, moet PSV een beter resultaat halen op de slotdag en alleen als PAOK in dit scenario donderdagavond ook verliest, is plaatsing nog in eigen hand. 

De stand
1. Granada – 10 punten
2. PSV – 6 punten
3. PAOK – 5 punten
4. AC Omonia - 1 punt

Schema:
Granada - PSV
Omonia - PAOK

PSV - Omonia
PAOK - Granada

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd