Koeman kijkt uit naar clash tussen Messi en Ronaldo

7 december 2020, 13:45

Ronald Koeman is op zijn hoede voor Juventus. De oefenmeester van FC Barcelona ligt met zijn club op pole position voor de eerste plaats in de Champions League-groep G, maar verwacht dinsdagavond geen makkelijke wedstrijd tegen Juventus. De terugkeer van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt zal het moeilijker maken om opnieuw te winnen, weet hij. "Matthijs is een van de beste spelers ter wereld op zijn positie."

Dat zei de voormalig bondscoach tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in het miljardenbal. "Ik ken Matthijs goed, het wordt leuk om hem weer te zien", glimlachte Koeman over De Ligt. Dat geldt volgens de Nederlandse coach ook voor Lionel Messi en Ronaldo, die voor het eerst sinds lange tijd elkaar weer treffen. "Dat wordt een mooie ontmoeting, tussen twee kampioenen, de beste spelers in de laatste vijftien jaar. Wie de beste is? Dat is niet te zeggen, ik bewonder ze allebei."

Dat Messi momenteel onder vuur ligt in Catalonië vanwege zijn matige spel, doet Koeman weinig. "Ik praat met hem zoals met elke andere speler en als een captain, de problemen van buitenaf, daar zijn we niet mee bezig. Hij is nog steeds de belangrijkste man in onze aanval. Hij wordt gezocht, omdat hij de beste speler ter wereld is. Maar hij maakt bij ons geen verdedigende fouten."

Kritisch op zijn ploeg

Toch toonde de oefenmeester zich ook erg kritisch op zijn eigen ploeg. "Ik verberg mijn woede niet en die heb ik na de nederlaag tegen Cádiz wel getoond. Hoe we sommige doelpunten incasseren, dat kan ik niet accepteren", zei hij over de nederlaag van afgelopen weekend. "Wat ik heb gezegd? Dat blijf binnenskamers. Maar we hebben teveel punten gemist al in La Liga."

Dat ook nog eens Ousmane Dembélé wegviel met een hamstringblessure, helpt niet voor Koeman. "Zonde, want hij werd fysiek juist steeds sterker", vond Koeman. "Het is wel een goed reden om weer te klagen over het volle programma. Dit werkt blessures in de hand." Ook Ansu Fati, Sergi Roberto, Gerard Piqué en Samuel Umtiti staan momenteel buitenspel en zijn niet inzetbaar voor de Catalanen.

Lees ookSpaanse media keihard voor Messi

Pedri is dat wel en over het achttienjarige talent was Koeman wel tevreden. "Hij heeft in alle wedstrijden gespeeld, behalve tegen Ferencvaros. Dat is voor iemand van zijn leeftijd echt iets geweldig." In veertien wedstrijden maakte de aanvaller annex middenvelder twee doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen