Officieel: Balotelli tekent contract in Serie B

7 december 2020, 23:43

Mario Balotelli heeft een nieuwe werkgever gevonden. De excentrieke spits was clubloos nadat hij werd ontslagen bij Brescia, maar keert terug in de voetballerij als spits bij Serie B-club Monza. De dertigjarige aanvaller geeft zijn bergafwaarts gaande carrière daarmee opnieuw een nieuw hoofdstuk.

In 2010 lag de wereld nog aan de voeten van de piepjonge Balotelli. De spits won de Golden Boy-award, verdiende een miljoenentransfer van Inter naar Manchester City en groeide langzaam uit tot vaste waarde in de Italiaanse ploeg. Niets leek de spits in de wek te staan voor een plek bij de mondiale voetbalelite, maar zijn bijzondere karakter bracht hem in een steeds dieper dal. Via Manchester City, AC Milan, Liverpool, OGC Nice en Olympique Marseille tekende hij vorig jaar bij Brescia, waar hij werd ontslagen omdat hij zich meerdere keren niet meldde op de training.

Bij Monza, dat op het tweede niveau speelt in Italië, heeft hij een contract getekend tot het einde van het seizoen. Voormalig AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi kocht de club enkele jaren geleden. De club staat momenteel op de negende plaats in de Serie B. Pikant detail: Brescia degradeerde afgelopen seizoen, waardoor Balotelli tegen zijn oude club kan gaan spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen