Ajax heeft vier twijfelgevallen voor cruciaal duel met Atalanta

8 december 2020, 11:45   Bijgewerkt: 8 december 2020, 12:06

Erik ten Hag heeft in aanloop naar de cruciale laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Atalanta vraagtekens achter de namen van vier spelers gezet. Het is nog onzeker of Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico, David Neres en Lassina Traoré woensdagavond inzetbaar zijn. Laatstgenoemde is het grootste twijfelgeval.

Gevraagd naar de fitheid van Mazraoui, Neres en Traoré bevestigde Ten Hag dinsdagmorgen tijdens een persmoment dat zij twijfelgevallen zijn. "Tagliafico ook", voegde hij daaraan toe. "Ik heb heel goede hoop dat Mazraoui en Tagliafico erbij zijn. Ook bij Neres heb ik goede hoop. We gaan zo trainen en hij zal een gedeelte meedoen. Daarna moeten we de reactie afwachten. Bij Traoré zit het grootste twijfelgeval."

Over de fitheid van Neres kon Ten Hag zaterdag na de verloren wedstrijd tegen FC Twente nog geen duidelijkheid verschaffen. De Braziliaan viel vorige week uit tegen Liverpool en ontbrak afgelopen weekend bij Ajax. "Morgen spelen we een finale, alles is erop gericht dat hij erbij zal zijn. Maar het moet wel verantwoord zijn, ook richting het vervolg van het seizoen."

De nederlaag tegen FC Twente ziet Ten Hag als een incident. "We zijn goed in vorm, dat hebben we tegen Liverpool laten zien. Tegen Twente ging heel veel slecht, het was onder de maat. Of er harde woorden zijn gevallen? Natuurlijk, maar we moeten er niet te lang bij stilstaan", aldus Ten Hag, die zich ambitieus toont. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij bij de beste zestien van Europa moeten zitten. We hebben de droom en ambitie om verder te gaan, maar er is geen man overboord als we het niet halen."

Ajax moet woensdagavond winnen van Atalanta om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. Om 18.55 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen