Kranten: 'Geest van Slot blijft nog even rondwaren bij AZ'

11 december 2020, 08:08

AZ had een indrukwekkende Europa League-campagne donderdagavond een goed vervolg kunnen - en eigenlijk zelfs moeten geven. De ploeg ging echter met 2-1 onderuit tegen HNK Rijeka, waardoor het als derde eindigde in groep F en zo het Europese seizoen zag eindigen. De kranten waren vrijdagochtend niet mals voor de Alkmaarders.

Bij de 2-1 nederlaag van AZ richtte De Telegraaf zich opnieuw op het ontslag van trainer Arne Slot. Zijn vervanger Pascal Jansen kent een moeizame start met de nederlaag in Kroatië en eerder al tegen FC Groningen. 'Het laat geen enkele twijfel dat het ontslag van Arne Slot de spelers niet in de koude kleren is gaan zitten', schrijft de krant. 'Te veel spelers lieten het donderdagavond schromelijk afweten (Sugawara) of waren uit vorm. Tot die laatste categorie behoorde Calvin Stengs opvallend genoeg. De grote belofte die zo graag wil doorstoten naar de Europese top speelde ver onder zijn kunnen.'

Het Algemeen Dagblad noemde de nederlaag van AZ een 'passend slot van een dramaweek'. Ook hier werd het vertrek van Slot erbij gehaald. 'De Alkmaarders manifesteren zich graag als vierde topclub van Nederland en zijn beledigd als hun trainer naar het in hun ogen mindere Feyenoord vertrekt, maar ondertussen kunnen ze niet aanhaken bij de Eredivisietop en zien ze nu ook kwalificatie in de Europa League in rook opgaan.' De krant voorspelde dat de druk op Pascal Jansen de komende tijd 'ontegenzeggelijk toe zal nemen'.

De hoop ging voor AZ verloren toen Jesper Karlsson tien minuten voor tijd bij een 1-1 stand een volgens De Volkskrant onterechte rode kaart kreeg. De krant noemde de beslissing 'schandalig', 'maar dat gold net zozeer voor de misser van Albert Gudmundsson op twee meter van het doel en tal van aannames, inspeelpasses en dekkingsfouten van de AZ-spelers.' Ook de Volkskrant kan de resultaten niet los zien van de ontwikkelingen bij de club. 'De geest van Slot blijft zo nog wel even rondwaren bij AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen