Real verslaat ook Bilbao en is nieuwe leider in La Liga

15 december 2020, 23:57

December is vooralsnog een prima maand voor Real Madrid. Zinedine Zidane stelde al in de Champions League orde op zaken en heeft het nu ook in La Liga voor elkaar. De lastige thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao heeft namelijk drie punten opgeleverd 3-1.

Afgelopen weekend deed Real al geweldige zaken door op eigen veld te winnen van Atlético Madrid. Die zege kreeg dinsdag een mooi vervolg met de thuiswinst op Bilbao. De bezoekers stonden al na een kwartier met tien man omdat Raúl García over zijn theewater ging. De middenvelder maakte een harde overtreding op Toni Kroos inrukken. Hij benadeelde daarmee zijn ploeg behoorlijk.

Toch duurde het nog even tot de ban gebroken werd door Real. Dat gebeurde pas kort voor de doelwissel toen Kroos in de 46ste minuut keihard en droog uithaalde in de korte hoek. Hij bekroonde daarmee de topvorm die hij weer heeft. Na de pauze beet Athletic echter weer van zich af door brutaal te gelijkmaker te scoren. Vleugelspeler Ander Capa zag zijn schot gepakt worden door Thibaut Courtois, maar schoot daarna alsnog raak.

Karim Benzema nam Real vervolgens bij de hand. De Fransman kopte hard raak na een cornervariant een kwartier voor tijd en was daarmee erg belangrijk. De Fransman besliste vervolgens in blessuretijd de wedstrijd definitief door nog een duit in het zakje te doen: 3-1.

Door de derde overwinning op rij staat Real Madrid na dertien duels knap bovenaan in La Liga. Real Sociedad heeft evenveel punten en speelt woensdag tegen FC Barcelona. Ook Atlético Madrid staat op hetzelfde puntenaantal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen