Teze blij met Schmidt: "Dat is belangrijk voor mij als jonge speler"

22 december 2020, 11:40

Jordan Teze is sinds dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede van PSV. De verdediger is een belangrijke kracht in de ploeg van trainer Roger Schmidt, die vanaf het begin veel vertrouwen heeft in het jeugdproduct van de Eindhovenaren. Toch was het voor Teze wennen om centraal achterin te spelen.

"Ik ben bij het eerste gekomen als rechtsback, maar Denzel Dumfries is er ook. Dat is gewoon een beest. Hij raakt nog geblesseerd en daar ben ik natuurlijk blij mee. Maar daardoor heb ik daar minder minuten gemaakt", aldus Teze in gesprek met Voetbal International. "Mijn relatie met Roger Schmidt is goed. Hij geeft me vertrouwen en wilde me meteen rechts centraal zetten. Ik speel dus ben ik blij. Na de wedstrijden kijken we altijd samen naar de beelden. Dat is belangrijk voor mij als jonge speler."

Ook bij Jong Oranje klopt de 21-jarige rechtspoot inmiddels flink op de deur. Daarnaast heeft hij mooie dromen voor de rest van zijn loopbaan. "Ik kijk naar sporters als Cristiano Ronaldo en Michael Jordan. Ik heb veel geleerd van de manier waarop zij met hun sport bezig zijn. In wedstrijden moet ik bepaalde situaties beter inschatten om te herkennen waar het gevaar gaat komen. Als je lang op hoog niveau speelt, kun je dat waarschijnlijk snel beter. Uiteindelijk wil ik naar het WK en de Champions League. Dat is het hoogst haalbare voor een voetballer. Daar ga ik voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen