Kranten: Ajax met kater de feestdagen in terwijl PSV wacht

24 december 2020, 08:04   Bijgewerkt: 24 december 2020, 08:19

Net als in het vorige seizoen heeft Ajax opnieuw schade opgelopen in de decembermaand. Nadat het op 5 december al onderuit ging tegen FC Twente (1-2), was het woensdagavond Willem II dat tegen de Amsterdammers het eerste punt pakte na vier nederlagen op rij. In de ochtendkranten worden zorgen uitgesproken over de stand van zaken bij de koploper.

'Ajax met een kater de feestdagen in', kopte het Algemeen Dagblad. De krant zag hoe Dusan Tadic zich in Tilburg als een echte aanvoerder liet gelden toen Willem II steeds meer aanspraak leek te maken op een overwinning. Na een 'veelzeggende tirade' van Tadic lukte het Ajax een slotoffensief af te dwingen, maar een winnende treffer bleef uit.

De vergelijking werd gemaakt met het begin van het kalenderjaar, waarin Ajax de koppositie in de Eredivisie bijna uit handen gaf en door Getafe uit de Europa League werd geknikkerd. 'Wie de koploper de laatste weken in defensief opzicht zag schutteren, veronderstelt dat Ajax weinig is opgeschoten'.

De Telegraaf sprak vooral over de wisselvalligheid van Ajax dit seizoen. In Venlo walste het nog met 0-13 over VVV heen, maar in Tilburg, waar een grote score ook de verwachting was, gaven de Amsterdammers ondanks een flitsende start niet thuis. 'Na de vroege 1-0 leken de gedachten van de Ajacieden al af te dwalen naar de aanstaande kerstvakantie'.

Het leverde een 1-1 gelijkspel op, waarbij ook nog Davy Klaassen uitviel. Erik ten Hag wees na afloop naar de zware fysieke belasting van de spelers dit seizoen. Slechts tweeënhalve week hebben zij de tijd om zich daarvan te herstellen. Daarna hervat Ajax de competitie met de topper tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen