De wonderkinderen van wie we in 2021 veel mogen verwachten

26 december 2020, 20:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wat goed is, komt snel. In sommige gevallen heel snel. De meeste talenten breken aan het einde van hun tienerjaren door. Alleen de uitzonderlijke talenten maken als puber al naam. Wie zijn de sterren van de toekomst? FCUpdate.nl licht de vijf grootste wonderkinderen uit van wie we het komende jaar veel mogen verwachten. Voorwaarde is dat de speler is geboren na 1 januari 2003.

Florian Wirtz (17)

Club: Bayer Leverkusen

Positie: Aanvallende middenvelder

Na het vertrek van Kai Havertz naar Chelsea had Florian Wirtz grote schoenen te vullen, maar het zeventienjarige toptalent heeft zijn voorganger snel doen vergeten. In Duitsland wordt hij al 'de betere Havertz' genoemd. Ondanks dat hij nog maar net komt kijken, speelt Wirtz dit seizoen bijna alles onder Peter Bosz. "Florian is een uitzonderlijke jongen die alles heeft om de komende jaren een grote rol in het Duitse voetbal te spelen", zei oud-bondscoach Rudi Völler al eens over de creatieve dribbelaar.

Youssoufa Moukoko (16)

Club: Borussia Dortmund

Positie: Spits

Golden Boy-winnaar Erling Haaland noemde hem onlangs het grootste talent ter wereld. Veel kenners zullen het met de Noorse spits eens zijn. Het staat in de sterren geschreven dat Youssoufa Moukoko een van de besten van zijn generatie wordt. Bij Borussia Dortmund probeert men de verwachtingen rond het toptalent te temperen, maar dat is praktisch onmogelijk.

Rayan Cherki (17)

Club: Olympique Lyon

Positie: Schaduwspits

De naam van Ryan Cherki verschijnt al enkele jaren steevast in prestigieuze talentenlijstjes. Dat is niet zo vreemd, want in tegenstelling tot zijn meeste leeftijdsgenoten is de Franse aanvallende middenvelder van Algerijnse afkomst nu al klaar voor het grote werk. Vorig jaar, toen hij nog zestien was, werd hij de eerste speler geboren na 2003 die in de Ligue 1 debuteerde.

Rayan Cherki

Rayan Cherki

Jude Bellingham (17)

Club: Borussia Dortmund

Positie: Middenvelder

Het is bijna ongelooflijk dat Jude Bellingham nog geen volwassene is. De jonge Engelsman was al op zestienjarige leeftijd een vaste waarde bij Birmingham City in het Championship en werd afgelopen zomer voor 25 miljoen euro overgenomen door Borussia Dortmund. Een bedrag dat hij dubbel en dwars waard is. Moeiteloos heeft Bellingham zich aangepast aan het hogere niveau.

Jamal Musiala (17)

Club: Bayern München

Positie: Aanvallende middenvelder

Sinds kort mag Jamal Musiala zich de jongste Bundesliga-debutant in de clubgeschiedenis van Bayern München noemen. De pas zeventienjarige aanvallende middenvelder groeide op in Duitsland, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Engeland. Na meerdere jaren in de jeugdopleiding van Chelsea te hebben gespeeld, verkaste Musiala anderhalf jaar geleden naar Bayern München. In Duitse dienst heeft hij zich razendsnel ontwikkeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen