Liverpool doet zichzelf tekort met remise tegen verdedigend WBA

27 december 2020, 19:27

Liverpool heeft zondagavond verrassend puntverlies geleden tegen West Bromwich Albion. Ondanks een gigantisch veldoverwicht werd een onnodig weggeven corner de ploeg van Jürgen Klopp fataal (1-1). De bezoekers graafden zichzelf negentig minuten in, maar pakten als nummer negentien wel een punt bij de koploper van de Premier League, dat daardoor vergeet uit te lopen op de concurrentie. 

Een overwicht in het balbezit van liefst 82% (!); tien schoten voor en slechts één tegen; Jordan Henderson verstuurde meer passes dan heel WBA bij elkaar; én een vroege 1-0 voorsprong via Sadio Mané. Niets in de eerste helft wees erop dat Liverpool op eigen veld in de problemen zou komen tegen het afbraakvoetbal van West Bromwich Albion. Sam Allardyce had een 6-4-0-formatie uit zijn hoge hoed getoverd en ondanks de goal via Mané werd aan de spelopvatting weinig veranderd.

Toch kantelde het spelbeeld gedeeltelijk na de pauze, mede omdat Joël Matip na een uur uitviel bij Liverpool achterin. Vervanger Rhys Williams had het bijzonder lastig en werd eerder nog gered door Alisson na een onoplettendheidje, maar toen tien minuten voor tijd de jonge verdediger een corner na gepruts van Curtis Jones niet kon voorkomen, kopte Semi Ajayi uit die hoekschop opeens raak. Hij knikte met een effectbal via de rechterpaal in de linkerhoek raak en bezorgde Liverpool opeens een groot probleem.

Want hoe groot het overwicht in alle statistieken ook was, de stand én shots on target (twee om drie zelfs, voor het eerst sinds februari 2018 minder dan de tegenstander voor Liverpool op eigen veld!) spraken opeens in het voordeel van West Bromwich Albion. In de slotminuten kwam Roberto Firmino nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar Samuel Johstone lag in de weg voor zege van The Reds. Net als onder andere Manchester United, Chelsea en Leicester City kwam er met Kerst geen zege voor Liverpool, dat daardoor vergeet uit te lopen in de titelstrijd. Voor Big Sam is het de vierde keer op rij - met vier verschillende clubs - dat hij niet verliest op bezoek bij Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen