Font staat achter woorden: Cruijff als 'td' van Barça

1 januari 2020, 11:11

Víctor Font staat nog altijd achter zijn woorden: Jordi Cruijff wordt normaliter zijn technisch directeur als hij wordt gekozen als voorzitter van FC Barcelona. De presidentskandidaat kwam eerder met het nieuws naar buiten dat Cruijff tot zijn plan behoorde, maar de zoon van de legendarische nummer veertien ontkende dat vervolgens op zijn beurt weer. Volgens Font berust het echter op een misverstand.

Font legt uit dat de mensen die in zijn plan een belangrijke rol krijgen, naast Koeman bijvoorbeeld ook Xavi en dus Cruijff, dat niet altijd nu al kunnen uitspreken. "We weten immers niet wie de verkiezingen gaat winnen en bovendien hebben zij nog een contract elders. Dan kunnen ze zich logischerwijs niet richten op de verkiezingen hier in Catalonië", legt Font uit. Cruijff is momenteel werkzaam bij Shenzhen FC in China, terwijl Xavi in Qatar een verbintenis langlopende heeft en ook al aangaf niet naar Barcelona te komen. Volgens Font betreft het echter slechts een 'communicatiefout'.

Lees ook: Jordi Cruijff ontkent bezig te zijn met dienstverband bij Barcelona

Ook ging Font nog in op zijn uitspraken over Ronald Koeman, die hij in de zomer nog helemaal afbrandde toen hij aangesteld werd. Volgens hem was de Nederlandse coach niet de ideale trainer en wilde hij Xavi naar voren schuiven. "Koeman zal niet mijn coach zijn", waren zelfs de letterlijke woorden van de presidentskandidaat. Op die uitspraken kwam Font nogmaals terug.

"Die uitspraken waren een fout van me", erkende Font. "In de structuur die we gaan uitrollen, wordt Koeman juist beter ondersteund." Met Cruijff en ook Xavi – die vooral een rol krijgt als general manager binnen de club en niet als trainer – moet Koeman meer handvaten krijgen om zijn werk goed uit te voeren, zo lichtte Font zijn plannen toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen