City maakt voor rust gehakt van Chelsea en pakt weer drie punten

3 januari 2020, 19:23

Manchester City heeft zich na een sublieme eerste helft verzekerd van de drie punten tegen Chelsea (1-3). In de topper bleek de ploeg van Pep Guardiola een maatje te groot voor The Blues, waar Hakim Ziyech na blessureleed terugkeerde in de basis. City raakt de laatste weken steeds meer op stoom en lijkt keihard op weg naar de bovenste regionen.

Heel gek gezegd is Chelsea misschien nog ergens de winnaar van de avond in de topper. Wie voor rust naar de dadendrang en kwaliteiten van Manchester City keek, kon niet vermoeden dat Chelsea slechts met drie tegentreffers onderuit zouden gaan. Het wervelende City veegde de thuisploeg werkelijk van de mat, met een uiterst eenvoudige zege tot gevolg. 

Tegen het spel van City voor rust is in principe voor weinig ploegen in de Premier League iets te beginnen. Tegen Kevin de Bruyne als valse nummer negen en de razendsnelle Raheem Sterling bleek opnieuw geen verdediger bestand. Het was Ilkay Gündogan die de score na een fraaie aanval opende. Ook Phil Foden en De Bruyne dienden als eindstation van een heerlijke aanval, die dwars door de Londense defensie heen sneed.

Dat Lampard zijn spelmaker Hakim Ziyech na een uur spelen naar de kant haalde, was dan ook logisch. City had de zege al na 35 minuten in de tas en kon het na rust rustig aan doen. De late tegengoal van Callum Hudson-Odoi zorgde dan ook logischerwijs niet voor paniek. De ploeg van Guardiola bleef alweer voor de elfde keer ongeslagen en herstelt zich daarmee knap van de dramatische seizoensstart. Inmiddels bedraagt het gat met koplopers Liverpool en Manchester United nog slechts vier punten, terwijl City nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Chelsea? Dat zakte door de nederlaag naar plaats acht en zal zich op moeten richten om de komende maanden het feelbegeerde Champions League-ticket af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen