Frenkie de Jong matchwinner in belangrijke zege Barça

3 januari 2020, 22:48

FC Barcelona heeft het negatieve sentiment deels weten te keren met een minimale zege op bezoek bij hekkensluiter SD Huesca (0-1). Het was uiteindelijk Frenkie de Jong die de wisselvallig presterende topclub naar de overwinning schoot. Ook de van een enkelblessure teruggekeerde Lionel Messi was van grote waarde.

De voornaamste kritiek op Frenkie de Jong? De middenvelder is nauwelijks betrokken bij goals en weet daarmee vrijwel nooit zijn stempel te drukken op de eindstand. Hoe anders is dat de laatste weken. Tijdens zijn laatste vijf basisplaatsen was De Jong bij drie treffers betrokken. Ook Huesca werd uiteindelijk slachtoffer van zijn plotselinge aanvalsdrang.

De Jong bewees zijn landgenoot Ronald Koeman daarmee een uitstekende dienst. De oefenmeester zag dat zijn ploeg de heersende partij was, maar dat Huesca tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd bleef. De Jong scoorde na 27 minuten na een fraaie voorzet van Lionel Messi. Het bleek genoeg voor de zege én een stijging op de ranglijst. Barça, waar ook Sergino Dest in de basis stond, is de nieuwe nummer vijf van de Spaanse competitie. De achterstand op koploper Atlético Madrid blijft echter fors: tien punten.

Met de huidige vijfde plaats grijpt FC Barcelona naast Champions League-deelname. Daarom is het noodzakelijk dat de Catalanen na de jaarwisseling de rucht rechten en de weg omhoog inzetten. In de eerste seizoenshelft verspeelde Barça onder meer punten tegen laagvliegers als Eibar (1-1), Cádiz (2-1) en Deportivo Alavés (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen