Uruguayaanse bond vindt straf voor Cavani schandalig

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 januari 2021 – Uit eigen land heeft Edinson Cavani bemoedigende geluiden te horen gekregen. De spits van Manchester United werd door de Engelse voetbalbond voor drie duels geschorst vanwege een uiting op social media die als racistisch bestempeld werd. Cavani gaf al aan dat hij het niet zo bedoelde en de Uruguayaanse bond heeft in een speciaal statement ook nog gereageerd.

Uruguayaanse bond vindt straf voor Cavani schandalig

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op zijn eigen Instagram-pagina reageerde Cavani in november op een bericht van een vriend met de woorden 'gracias negrito'. Dat viel bij de FA in verkeerde aarde. Cavani verwijderde het bericht al snel en bood zijn excuses aan, terwijl hij bovendien aangaf dat het om vriendelijke woorden ging naar een vriend. De FA besloot hem toch voor drie duels te schorsen.

De Uruguayaanse bond heeft maandag in een uitgebreid statement laten weten dat de Engelse bond de zaak totaal verkeerd aangepakt heeft. Volgens de AFU zijn de woorden van Cavani in Uruguay veel gebruikelijker en ook zeker niet racistisch van aard. 'We zijn tegen elke vorm van discriminatie, maar helaas toont de Engelse voetbalbond door deze straf een enorme onwetendheid en minachtig voor andere culturen', wordt er onder meer geschreven. 'De FA straft hier niet alleen één speler mee, maar onze complete hele cultuur en levenswijze. Niet Edinson, maar de FA maakt zich op deze manier schuldig aan racisme en ook discriminatie.' De bond vraagt bovendien aan de FA om de schorsing te schrappen.

Het statement van de bond is al gedeeld door landgenoten Luis Suárez en Diego Godín.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd