Ten Hag bespreekt afwezigen en twijfelgevallen tegen PSV

8 januari 2021, 14:48

Tijdens het persmoment met Ajax-trainer Erik ten Hag richting de topper tegen PSV was de komst van Sébastien Haller het belangrijkste onderwerp van gesprek. Uiteraard blikte de oefenmeester ook vooruit op de wedstrijd van zondag. Daarbij gaf de trainer aan dat David Neres, Lassina Traoré en Brian Brobbey de kraker sowieso missen en dat er achter een aantal namen nog een vraagteken staat.

Klaas-Jan Huntelaar is een van de twijfelgevallen aan Amsterdamse zijde. "Achter Lisandro Martínez en Mohammed Kudus staat ook nog een vraagteken", aldus de trainer, die de voorbije maanden geen beroep kon doen op Kudus. De middenvelder liep in november in de Champions League tegen Liverpool een meniscusblessure op. "We zijn hem aan het terugbrengen. Het gaat goed, we gaan kijken of hij er zondag bij kan zijn, maar je kunt ervan uitgaan dat hij niet gaat beginnen."

De absentie van Neres is een tegenvaller voor Ajax. Hij is sinds begin december uit de roulatie. "Dat duurt lang. We hebben destijds wat zaken geforceerd om hem de wedstrijd tegen Atalanta te laten halen. Daarna heeft hij een terugval gehad. De laatste weken versnelde het proces niet zoals gehoopt, maar de laatste dagen gaat het weer goed. Hij is weer met de bal op het veld aan het trainen en ik verwacht hem begin volgende week terug in delen van de groepstraining."

Januari

Ajax en de andere toploegen in de Eredivisie komen elkaar deze maand vaak tegen. Hoe staan de Amsterdammers ervoor? "Ik denk dat alle ploegen daar deze maand antwoord op zullen krijgen. De verhoudingen zullen zichtbaar worden. Het is een cruciale, maar nog niet een beslissende maand denk ik. Tot nu toe staan we er goed voor. Tegen goede teams hebben we laten zien dat we goed georganiseerd kunnen voetballen. Als wij de vorm van de dag hadden gehad en het had wat meer meegezeten, hadden we daar ook resultaten kunnen en moeten behalen. Zeker tegen Liverpool. Die wedstrijden moeten ons het vertrouwen geven dat we in topwedstrijden het gewenste resultaat kunnen behalen."

PSV startte deze zomer met Roger Schmidt aan het roer een nieuw tijdperk, maar volgens Ten Hag heeft ook Ajax opniew moeten opbouwen. "We zijn in de afgelopen maanden zeven à acht kernspelers kwijtgeraakt. Wat voor PSV geldt, gold ook voor ons. We moesten nieuwe spelers inpassen, maar wel met een stijl die bekend is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen