Is Malacia een Oranje-kandidaat?: "Hij heeft zeker de potentie"

18 januari 2021 – Tyrell Malacia was zondag tijdens De Klassieker een van de uitblinkers aan de zijde van Feyenoord. De linkervleugelverdediger hield Ajax-buitenspeler Antony in bedwang en liet zich tevens aanvallend gelden. Dick Advocaat, Willem van Hanegem en Ruud Heus zijn lovend over Malacia. Moet bondscoach Frank de Boer de Feyenoorder oproepen voor het Nederlands elftal?

Is Malacia een Oranje-kandidaat?: "Hij heeft zeker de potentie"

Advocaat schoof Malacia al eens naar voren als kandidaat voor Oranje. Ook Ridgeciano Haps werd toen door de Feyenoord-trainer genoemd als potentiële linksback van het Nederlands elftal. "Malacia kan kleven aan een rechterspits, écht de strijd met hem aangaan. Hij speelde tegen Ajax in mijn ogen echt geweldig. Maar Malacia kan veel, óók in balbezit staat hij er", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad.

Willem van Hanegem vindt dat Malacia zich heeft laten zien in de grootste wedstrijd van Nederland. "Tegen PEC waren zijn voorzetten te vaak niet goed. Maar tegen Ajax zondag juist weer wel. Zo gaf hij de bal voor op Steven Berghuis, die na rust naast schoot. En voor de winterstop bereidde hij fraai de 1-0 van Bryan Linssen voor tegen Heerenveen. Een mindere voorzet is zeker niet iets waar hij structureel last van heeft", aldus De Kromme.

Volgens Heus, oud-linksback van Feyenoord, moet Haps het wekelijks laten zien om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. "Maar hij heeft zeker de potentie. En als je de vaste linksback van Feyenoord bent, ben je stabiel qua prestaties en zou je in mijn ogen altijd in beeld moeten kunnen raken bij het Nederlands elftal. Hij is vergelijkbaar met een speler als Wijndal. Al vind ik die offensief nog iets verder. Zondag wacht AZ. Weer een mooi moment om je te tonen."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Feyenoord

gerelateerd