Kritiek op voetballers bij kappers: "Ik spreek ze daarop aan"

19 januari 2021, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Verschillende voetballers raakten de afgelopen tijd in opspraak, omdat zij ondanks de lockdown met een nieuw kapsel op het veld verschenen. Kappersbond ANKO liet al weten niet blij te zijn met deze beelden. Ook Wout Brama en Robin Pröpper, de aanvoerders van respectievelijk FC Twente en Heracles Almelo, begrijpen hier weinig van.

"Ik mag hopen dat als een voetballer zich laat knippen, hij dat thuis doet", begon Pröpper in gesprek met Tubantia. "En dan door zijn vriendin of moeder. Ik ga er ook vanuit dat voetballers weten dat we in geen geval boven anderen staan. We hebben al een bevoorrechte positie, omdat we door mogen gaan met het uitoefenen van ons beroep. Dan moet je geen rare taferelen uit gaan halen met iets onbelangrijks als je haar."

Brama kan zich daarin vinden. "We moeten verantwoordelijk omgaan met die bevoorrechte positie. Als Mark Rutte of Eric Wiebes een kapper in de familie zou hebben, laten ze zich echt niet knippen. Het is voor de publieke opinie niet goed. Wij hebben die voorbeeldfunctie ook." Natuurlijk zou het kunnen dat het om familieleden gaat die kunnen knippen. "Dat kan natuurlijk, maar het zijn er opvallend veel", reageerde Brama daarop. "Laat ik het zo zeggen: ik denk dat er wat jongens zijn die de mazen van de wet hebben gevonden. Ik spreek ze daarop aan. Het is een kwestie van bewustwording."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen