'FC Barcelona richt blik op NAC-verdediger Riera voor B-ploeg'

25 januari 2021, 14:05

Roger Riera (25) mag transfervrij vertrekken bij NAC Breda momenteel en kan zich daarom mogelijk opmaken voor een mooie transfer. De door FC Barcelona opgeleide centrale verdediger kan terugkeren bij de Catalanen, om hen meer opties te geven in Barça B. Omdat die ploeg verdedigers moet afstaan aan het eerste elftal en veel blessures heeft, zoekt het verdedigers.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Gezien de financiële situatie van FC Barcelona kan er geen transfersom worden betaald en dat hoeft voor Riera ook niet: hij mag transfervrij vertrekken bij NAC Breda en heeft bovendien een verleden bij de topclub. Óscar Mingueza en Ronald Araújo zijn door Ronald Koeman reeds definitief bij de A-selectie gehaald, terwijl onder anderen Ramos Mingo, Andrés Solano en Sergi Rosanas en Igor Gomes geblesseerd zijn bij de B-ploeg. Riera speelde dit seizoen overigens nog vijftien officiële duels namens NAC Breda, maar verloor sinds begin december zijn basisplaats en druk met zijn loon fors op het salarishuis. 

Nog geen duidelijkheid over Eric García

Verder kwam Pep Guardiola met een update omtrent de situatie van verdediger Eric García, die een aflopend contract heeft bij Manchester City en op weg is naar FC Barcelona. De Catalaanse club wil hem graag per direct inlijven, maar kan dat niet betalen. "Of de overgang deze winter rondkomt of pas in de zomer, ligt aan City en FC Barcelona", gaf Guardiola openheid over de transfer. Een overgang naar Catalonië is dus slechts een kwetsie van tijd, maar het is nog onduidelijk hoeveel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen