Liverpool contracteert Davies en heeft eindelijk nieuwe verdediger

1 februari 2021 – Het regent blessures in de achterhoede van Liverpool en dus smeekte Jürgen Klopp om nieuwe aanwinsten. De eerste nieuwe centrumverdediger is er in de persoon van Ben Davies nu gekomen. De 25-jarige verdediger komt over van Preston North End en tekent een meerjarig contract.

Liverpool contracteert Davies en heeft eindelijk nieuwe verdediger

Davies doorliep de jeugdopleiding van Preston en heeft inmiddels 145 wedstrijden gespeeld voor de Championship-club. Davies maakte in 2013 zijn debuut in het eerste en groeide vervolgens uit tot sterkhouder in de achterhoede. Niet voor niets werd hij vorig seizoen verkozen tot Speler van het Jaar bij Preston. Met Davies heeft Klopp nu meer opties achterin en dat is zeer welkom, omdat Virgil van Dijk, Joe Gomez, Fabinho en Joel Matip allemaal met blessures kampen. De verwachting is overigens dat Schalke 04-verdediger Ozan Kabak vanavond ook nog gepresenteerd wordt.

Davies spreekt van een prachtige kans om naar Anfield Road te verkassen. "Ik ben natuurlijk dolblij om hier te zijn", zegt de verdediger. "Het is een geweldige kans. Natuurlijk kwam het enigszins als verrassing, het is geweldig om bij Liverpool te gaan spelen. Ik zou wel dom zijn als ik hier niet van de topspelers die hier spelen, zou gaan leren."

Premier League

gerelateerd