Haaland voorkomt in verlenging bekerblamage BVB

2 februari 2021, 23:26

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond met zeer veel moeite een bekerblamage weten te voorkomen. Eerder op de avond ging het Bayer Leverkusen van Peter Bosz al pijnlijk onderuit tegen Rot-Weiss Essen, een ploeg uitkomend op het vierde niveau van Duitsland. Zo'n stunt bleef Dortmund bespaard: in de verlenging maakte het de beslissende 3-2 tegen SC Paderborn. 

Vroeg in de wedstrijd leek er nog weinig aan de hand voor Borussia Dortmund. Na een kwartier spelen stond de ploeg al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Emre Can profiteerde al na zes minuten van een bal die in de zestien bleef hangen. Hij kreeg 'm voor z'n linkervoet en jaagde de bal in de verre hoek de touwen in. Niet veel later was Dortmund heel snel aan de overkant en passeerde Jadon Sancho de keeper om vervolgens de tweede treffer onder hem door te schuiven.

Toch werd het tien minuten voor tijd toch nog spannend. Invaller Julian Justvan zorgde voor de aansluitingstreffer en vergrootte het vertrouwen bij Paderborn. Dat vertrouwen was sowieso al aanwezig, zoals bleek uit het feit dat de tweededivisionist na rust meer initiatief begon te tonen. Het leverde de 2-1 op. Het leek daarbij te blijven, toen Erling Haaland in de absolute slotfase uit de counter de 3-1 binnen schoot. De VAR besliste echter anders. Niet bij het doelpunt, maar al eerder, in de zestien van Dortmund, werd een fout begaan. De 3-1 werd afgekeurd en in plaats van daarvan kreeg Paderborn een strafschop. Deze werd door Prince-Osei Owusu benut: het werd verlengen.

Bij Die Borussen zal de wedstrijd van Bayer Leverkusen - dat het ook tot een verlenging liet komen - nog door het hoofd zijn geschoten. Zover kwam het echter niet. Vroeg in het derde bedrijf was het Erling Haaland die zijn treffer dit keer wel op het scorebord zag blijven staan. Zijn 3-2 zou uiteindelijk de winnende treffer blijken. Borussia Dortmund kwam met de schrik vrij; een Leverkusen-scenario bleef hen bespaard.

Werder Bremen - Greuther Fürth (2-0)

Ook Werder Bremen had niet lang nodig om op voorsprong te komen. Na twaalf minuten kon Kevin Mohwald uit de rebound de openingstreffer binnenschieten. Werder kwam daarna echter niet meer in de problemen. De tweede treffer zou een tijd op zich laten wachten, maar spannend werd het nooit. Greuther Fürth had nog geen enkele keer op doel geschoten toen Felix Agu een kwartier voor tijd van dichtbij de 2-0 binnenwerkte. 

Zo melden Borussia Dortmund en Werder Bremen zich in de kwartfinale van de DFB Pokal. Eerder op de avond lukte dat ook stuntploegen Rot-Weiss Essen, dat na verlenging Bayer Leverkusen uitschakelde, en Holstein Kiel, dat eerder verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Bayern München. De overige vier wedstrijden van deze bekerronde worden morgenavond (woensdag) afgewerkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen