Koeman ziet Sergi Roberto opnieuw wegvallen met spierblessure

4 februari 2021, 16:47

FC Barcelona plaatste zich na een knotsgekke avond woensdag voor de halve finale van de Copa del Rey (3-5), maar Sergi Roberto zal weinig goede herinneringen overhouden aan die wedstrijd. De concurrent van Sergino Dest stond voor het eerst sinds maanden blessureleed weer eens in de basis, maar viel uit met een nieuwe hamstringblessure en ontbreekt opnieuw minimaal een maand.

FC Barcelona heeft op de clubsite bevestigd dat het daadwerkelijk om een hamstringblessure gaat voor de rechtsachter annex middenvelder. De Spaanse media schrijven dat hij minimaal een maand uit de roulatie ligt, waarmee er voor hem een streep kan door de ontmoeting met Paris Saint-Germain in de Champions League. Omdat het opnieuw een spierblessure betreft, zullen de Catalanen bovendien extra voorzichtig zijn om hem opnieuw snel te brengen.

Dat is een forse domper voor Koeman, die met Dest en Óscar Mingueza weliswaar nog twee opties heeft om op de rechterkant achterin te gebruiken, maar de ervaring van Roberto is meer dan welkom. Ook Gerard Piqué, Ansu Fati en Philippe Coutinho moeten het tweeluik met PSG in elk geval missen in het miljardenbal.

Lees ookSpaanse media loven Barça en Frenkie op 'epische avond'

Roberto kwam na de topper tegen Atlético Madrid (1-0 verlies) maanden niet meer in actie voor FC Barcelona vanwege een spierblessure en staat ook ditmaal dus weer even langs de kant. Tegen Atheltic Bilbao viel hij afgelopen weekend een klein half uur en tegen Granada genoot hij zijn eerste basisplaats, maar werd na een klein uur gewisseld vanwege een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen