Van der Sar zelf op doel? "Staat geen vinkje achter m'n naam"

5 februari 2021, 15:47

Edwin van der Sar is zwaar bedroefd nadat bekend werd dat de UEFA Andre Onana besloot een jaar te schorsen. Reden is dat de Kameroense doelman een verboden middel heeft gebruikt en werd bestraft om doping. Voor de Amsterdammers is het sportief een keiharde klap, nu de eerste doelman niet meer in actie mag komen.

Op de persconferentie over de straf werd aan Van der Sar gevraagd of hij niet zélf tussen de palen kan gaan staan, tijdens de afwezigheid van Onana. "Dat zou ik best willen, maar er staat geen vinkje achter mijn naam", aldus de ex-keeper, die doelde op een ander dramatisch moment deze week. Door een fout mag Sébastien Haller dit seizoen geen minuten meer maken in de Champions League.

De vijftigjarige Van der Sar kende zelf een roemrijke carrière. Naast 130 interlands voor het Nederlands elftal verdedigde hij het doel van Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Met name bij die laatste club schitterde Van der Sar. In zijn laatste jaar (2011) bereikte hij de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona uiteindelijk te sterk was.

Volgens Van der Sar kwam de klap bij Onana keihard aan. "Hij heeft ook in een rollercoaster gezeten. Als je dat hoort, dan stort je wereld natuurlijk in. We hebben geprobeerd hem in een klein groepje zoveel mogelijk te steunen. Het is gelukt om dit bij een klein groepje te houden. Hij heeft daar goed mee kunnen dealen tijdens wedstrijden en trainingen, maar uiteindelijk kwam dit trieste nieuws gisteravond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen