Robben denkt aan stoppen: "Het gaat niet goed, het valt tegen"

5 februari 2021, 16:33

Arjen Robben twijfelt over het voortzetten van zijn spelerscarrière. De 37-jarige aanvaller kampt nog steeds met kuitklachten en zal ook in februari niet in actie komen voor de Trots van het Noorden. Het is onzeker of Robben ooit nog zijn rentree maakt. In een interview met het clubkanaal van de Groningers spreekt de vleugelspeler zijn twijfels uit over zijn toekomst.

Robben keerde afgelopen zomer terug bij FC Groningen en kwam sindsdien verdeeld over twee wedstrijden 44 minuten in actie. De toekomst ziet hij minder rooskleurig in dan een maand geleden, toen hij wat betreft zijn revalidatie nog op schema lag. "Het gaat niet goed, het valt gewoon tegen", vertelt Robben nu. "Ik heb nog steeds kuitklachten. Beide kuiten. Het is van de een naar de ander gegaan. Het verloopt heel moeizaam. We moeten kijken of er genoeg perspectief is om het weer beter te krijgen."

De kans wordt steeds groter dat Robben binnenkort definitief een punt zet achter zijn loopbaan. "Het is een heel moeilijke afweging. Toen ik dit avontuur aanging heb ik gezegd dat ik er alles aan zou doen en dat ik niet wist of het mij zou lukken. Op dit moment lijkt het erop alsof het niet lukt. Maar de topsporter zit ergens in mij, opgeven is niet iets wat in mijn woordenboek voorkomt. Dat is de fase waar ik een beetje in zit. Ik vraag me af of het nog realistisch is om nog op het veld terug te keren, te voetballen en wedstrijden te spelen.We steken er heel veel energie in, ik niet alleen, ook iedereen binnen de club en worden niet beloond."

Hoewel opgeven niet in zijn woordenboek voorkomt, houdt Robben er rekening mee dat hij zijn laatste minuten voor Groningen heeft gespeeld. "Ik zeg op dit moment niet voor de volle honderd procent: we gaan er nog voor. Ik zit in zo'n fase dat ik ertussenin zweef. Ik moet nu sowieso rustig aan doen, ik heb toch tijd nodig om te herstellen. Dan zet je je gedachten allemaal op een rijtje. Op een gegeven moment zullen we een keuze moeten maken. Hier volle bak mee doorgaan? Dan moet je wel een plan maken hoe het herstel eruit komt te zien. Over een paar weken hebben we dan wat meer duidelijkheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen