Koeman nog niet bezig met PSG: "Morgen is belangrijker"

12 februari 2021, 13:51

Ronald Koeman wilde het vrijdagmiddag op de persconferentie nog niet hebben over de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain en de afwezigheid van Neymar. Drie dagen eerder speelt zijn FC Barcelona namelijk een andere belangrijke wedstrijd. In eigen huis moet gewonnen worden van Deportivo Alavés om in het spoor te blijven van koploper Atlético Madrid. "De wedstrijd van morgen is belangrijker dan die tegen PSG", aldus Koeman.

De trainer verwacht dat zijn spelersgroep er hetzelfde in staat. "Ik twijfel er niet aan dat ze met Alavés bezig zijn. We speelden een goede wedstrijd tegen Sevilla (heenduel in de Copa del Rey afgelopen woensdag, 2-0 nederlaag, red.), als we hem opnieuw zouden spelen, denk ik niet dat we zouden verliezen." Dat er uiteindelijk verloren werd, wijt Koeman aan de fysieke toestand van zijn ploeg. Barça speelt veel wedstrijden en mist diverse spelers. "Met het team is niks mis, dat was te zien in de tweede helft tegen Sevilla. Er zijn alleen spelers die heel veel wedstrijden hebben moeten spelen, omdat niet iedereen beschikbaar was."

Of hij tegen Alavés weer kan beschikken over Sergino Dest, Miralem Pjanic en Martin Braithwaite, is nog de vraag. Het drietal ontbrak wegens blessures tegen Sevilla, maar alleen Braithwaite stond vrijdagochtend nog niet op het trainingsveld. "We zullen morgen beslissen", werd Koeman geciteerd door Marca over hun inzetbaarheid. "Ik ben er geen voorstander van om risico's te nemen. De spelers moeten goed herstellen, zonder haast. Als ze fit zijn, dan kan het."

Zaterdagavond om 21.00 uur trapt Barcelona thuis af tegen Deportivo Alavés. Drie dagen later, op dinsdagavond, speelt de ploeg in Camp Nou de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen