Kuipers aangesteld voor kraker tussen FC Barcelona en PSG

14 februari 2021, 12:21

De UEFA heeft Björn Kuipers aangewezen als scheidsrechter voor de Champions League-kraker tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain. De Europese grootmachten spelen dinsdagavond het eerste duel van het tweeluik in de achtste finale van het miljardenbal.

Het wordt de elfde keer dat 47-jarige arbiter uit Oldenzaal een wedstrijd van de Catalaanse grootmacht leidt. Slechts eenmaal verloor Barça toen Kuipers de scheidsrechter was. Dat was in 2012 tegen Celtic in de groepsfase van de Champions League. Kuipers had vijf keer een wedstrijd van Paris Saint-Germain onder zijn hoede.

Barça tankte zaterdagavond vertrouwen richting de kraker tegen PSG door met 5-1 te winnen van Deportivo Alavés. De koploper van de Franse competitie kende eveneens een geslaagde generale repetitie. In Parijs zette het team van trainer Mauricio Pochettino OGC Nice met 2-1 opzij.

Door de aanstelling van Kuipers en zijn assistenten heeft het duel tussen Barça en PSG een flink Nederlands tintje. Bij Barça zullen Ronald Koeman en Alfred Schreuder op de bank zitten, terwijl Frenkie de Jong naar alle waarschijnlijkheid in de basis start. In de selectie van PSG is er waarschijnlijk plek voor Mitchel Bakker en mogelijk ook de zeventienjarige Xavi Simons.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen