Botman krijgt lof van aanvoerder: "Hij heeft alles"

15 februari 2021 – Sven Botman gaat komende zomer waarschijnlijk een transfer maken. Na amper een jaar is Sven Botman alweer op weg naar een nieuwe club. Volgens Canal+ heeft LOSC Lille een akkoord bereikt met een Europese topclub over een transfer van 45 miljoen euro. Dat Botman zo snel alweer een stap omhoog gaat maken, verbaast Lille-aanvoerder José Fonte niet.

Botman krijgt lof van aanvoerder: "Hij heeft alles"

Alle plooien zijn inmiddels gladgestreken: Botman, die een contract tot 2025 heeft in Frankrijk verkast deze zomer naar de nog onbekende club. Dat werd zondag duidelijk. Naar verluidt zijn Liverpool en AC Milan geïnteresseerd. Botman is bij Lille uitgegroeid tot een van de sterkhouders in de succesformatie. De 21-jarige rechtspoot begon alle 24 voorgaande competitieduels in actie.

"Sven is een topspeler", reageert Fonte bij talkSPORT. "Ik moet zeggen dat het met verbaasde toen hij hier kwam. Ik had niet verwacht dat hij zo'n hoog niveau zou kunnen halen. Ik had een talent met potentie verwacht, maar hij is zeer volwassen voor zijn leeftijd. Hij is een verdediger en heeft liefde voor het vak. Hij speelt simpel, is sterk, lang en wint zijn duels. Daarnaast is hij goed aan de bal. Hij doet het extreem goed sinds zijn komst dus ik vind het ook niet vreemd dat er interesse in hem is. Als je zijn wedstrijden tegen topteams analyseert, zie je dat hij op het hoogste niveau kan spelen."

Botman heeft met zijn 21 jaar nog een hele loopbaan voor zich. "Hij moet dit vasthouden", reageert Fonte. "Hij moet ervaring toevoegen aan zijn arsenaal en ik weet zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft. Zijn persoonlijkheid helpt ook mee en hij wil leren. Hij is één van de eersten op de club en is een goede professional. Hij houdt van hard werken en is hongerig. Sven heeft alle facetten in zich om de top te halen."

Ligue 1

gerelateerd