Leicester en Brugge uitgeschakeld, Milan wel door

25 februari 2021, 23:09

Voor Leicester City en Club Brugge is donderdagavond het doek gevallen in de Europa League. Beide teams kregen het ondanks redelijke uitgangsposities niet voor elkaar om te winnen van respectievelijk Dinamo Kiev en Slavia Praag. AC Milan is wel door, maar gemakkelijk ging het niet tegen Rode Ster Belgrado.

Club Brugge - Dinamo Kiev 0-1

Club Brugge speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen het steenkoude Kiev. Een prima resultaat, maar achterover leunen zat er vanavond zonder de nog altijd gevelde Noa Lang niet in. In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen en kwam Brugge-keeper Simon Mignolet gemakkelijk de nul houden. Brugge leek op weg naar een simpele en zouteloze 0-0, wat genoeg was voor het halen van de volgende ronde. Na rust kwam het echter wel meer onder druk te staan. Dat gebeurde nadat Bas Dost na een uur het veld verliet met een hamstringblessure. De Nederlander, die net als Ruud Vormer in de basis stond, kende sowieso een ongelukkige wedstrijd. Enkele kansen waren namelijk niet aan hem besteed. Brugge leek de 0-0 vast te houden, maar moest toch capituleren. Na een blunder van Simon Mignolet scoorde Vitaly Buyalsky de 0-1 voor de ploeg die AZ eerder uitschakelde in de voorrondes van de Champions League.

AC Milan - Rode Ster Belgrado 1-1

Twee keer is AC Milan er niet in geslaagd om te winnen van Rode Ster Belgrado, de koploper van de Servische competitie. Vorige week eindigde het treffen in 2-2 en ook vandaag hielden de teams elkaar in bedwang: 2-2. Een compliment voor Rode Ster, dat vanavond meer dan goed partij bood aan Milan. Zeker in de eerste helft waren de Serviërs niet minder dan Milan. Franck Kessié zorgde er met een rake penalty al snel voor dat Milan de leiding nam, maar El Fardou Nabouhane trok de stand na 24 minuten spelen weer gelijk. De bezoekers kregen daarna nog een grote kans, maar vonden Gianluigi Donnarumma op hun weg. De Italiaanse goalie bracht redding met een geweldige save. Een rode kaart voor Marko Gobeljic van Rode Ster in de zeventigste minuut zorgde ervoor dat een offensief van Rode Ster niet meer van de grond kwam. Alexis Saelemaekers scoorde vervolgens nog wel, maar omdat invaller Zlatan Ibrahimovic daarvoor buitenspel stond ging de goal niet door.

Leicester City - Slavia Praag 0-2

De grootste stunt van de avond komt op naam van Slavia Praag, dat er in is geslaagd om titelkandidaat Leicester City uit het toernooi te pegelen. De nummer drie van Engeland speelde vorige week met 0-0 gelijk en leed vanavond een verrassende 0-2 nederlaag. Doelpunten van Lukas Provod en Abdallah Sima velden het vonnis over The Foxes in de tweede helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen