Berghuis sprak al met Slot en blijft vaag over toekomst

6 maart 2021 – Feyenoord werkte zaterdag aan het vertrouwen door met 6-0 te winnen van VVV-Venlo. De Rotterdammers hadden de zege na een moeilijke periode echt even nodig, zo gaf Steven Berghuis na afloop van de wedstrijd aan. De aanvoerder van Feyenoord vertelde ook dat hij onlangs een gesprek heeft gehad met Arne Slot over zijn toekomst.

Berghuis sprak al met Slot en blijft vaag over toekomst

Met een doelpunt en twee assists had Berghuis een groot aandeel in de overwinning. De Rotterdammers hadden zelfs nog met grotere cijfers kunnen winnen, waren zij wat beter met de kansen omgegaan. "We hebben redelijk tot goed gespeeld. VVV was ook niet heel erg goed. Het was niet top, maar dit is een uitslag die je moet neerzetten", zei Berghuis voor de camera van ESPN.

"We komen uit een slechte fase waarin we sterke tegenstanders hebben getroffen die onze persoonlijke fouten aardig hebben afgestraft. Dat is pijnlijk, maar je moet je schouders eronder zetten en voor het hoogst haalbare gaan. Dit is goed voor het vertrouwen denk ik. Zes goals gemaakt, de nul gehouden, het is wel iets wat we nodig hadden", ging hij verder.

Toekomst
Over de toekomst van Berghuis is nog weinig duidelijk. De linkspoot beschikt bij Feyenoord over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. Naar verluidt kunnen buitenlandse clubs hem in de volgende transferperiode voor een schappelijke, gelimiteerde prijs ophalen in De Kuip. Onlangs sprak Berghuis met Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord, over volgend jaar.

"Hij heeft aangegeven dat hij hoopt dat ik langer blijf. Ik heb hierna nog een contract voor een jaar", aldus Berghuis, die vertelde niet echt bezig te zijn met volgend seizoen. "Zover denk ik niet na. Ik wil al mijn energie stoppen in de prestaties die we moeten neerzetten. Daar hebben we het al moeilijk genoeg mee. Ikzelf ook, ik moet beter spelen. Ik wil dit seizoen goed afsluiten en daarna naar het EK."

gerelateerd