Gerrard snapt emoties bij spelers en fans na 'kampioenswedstrijd'

7 maart 2021 – Na negen landstitels op rij voor Celtic is het dit seizoen de beurt aan Rangers FC in de Schotse competitie. De ploeg van Steven Gerrard steekt met kop en schouders boven de rest uit en werd zaterdag officieus kampioen door St. Mirren met 3-0 te verslaan in eigen stadion. Steven Gerrard zag dat de emoties hoog opliepen na de wedstrijd.

Gerrard snapt emoties bij spelers en fans na 'kampioenswedstrijd'

Rangers kwam zaterdag op 21 punten van nummer twee Celtic. Wint die ploeg zondag niet, dan is Rangers kampioen van Schotland. Opmerkelijk is dat de koploper dit seizoen nog geen wedstrijd verloor in de competitie. Bij het duel van zaterdag waren uiteraard geen fans aanwezig, maar buiten het stadion waren veel supporters samengekomen. "Ik moet mijn spelers hiervan laten genieten", reageerde Gerrard bij Sky Sports. "Ik ben hier nu drie jaar, maar deze club heeft de laatste tien jaar van alles meegemaakt. Het is heel normaal dat ze hier van willen genieten."

"Het belangrijkste is dat het veilig blijft voor iedereen", zei de coach over het feit dat veel fans samen waren gekomen. "Ik hoop dat de richtlijnen worden gerespecteerd, maar je moet ook begrijpen wat dit voor de mensen betekent. Het is sowieso een emotionele tijd voor iedereen. Je moet je voorstellen dat deze mensen nog steeds kaartjes kopen, geld betalen om onze duels via de televisie te kunnen zien en merchandise kopen. Deze club is hun leven. Daar moet je als speler ook respect voor hebben."

gerelateerd