Wereldgoal De Bruyne leidt makkelijke CL-avond City in

16 maart 2021 – Manchester City zette dinsdagavond de uitstekende vorm waarin het verkeert ook voort in de Champions League. In Duitsland was het al met 0-2 te sterk voor Borussia Mönchengladbach en in de return in eigen huis werd het rustig uitgespeeld door The Citizens. De eindstand van opnieuw 2-0 stond al na achttien minuten op het scorebord. 

Wereldgoal De Bruyne leidt makkelijke CL-avond City in

Het is een ongekende reeks: 23 van de laatste 24 wedstrijden werden gewonnen door Manchester City. In de Premier League stevent het met die cijfers af op de landstitel en in de Champions League hoefde het slechts een 0-2 voorsprong te verdedigen. Het doel leek echter om de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien. Daar slaagde de ploeg erg goed in.

Het duurde namelijk slechts twaalf minuten voor Kevin de Bruyne zijn ploeg met een absolute wereldgoal op voorsprong zette. De Belg kreeg de bal voor zijn 'verkeerde' linkerbeen en haalde verwoestend uit. De bal ging recht door het midden, maar was zo hard dat de keeper kansloos bleef. Via de onderkant van de lat belandde deze in het net. Niet veel later was ook Ilkay Gündogan, de middenvelder die in 2021 de weg naar het doel helemaal gevonden lijkt te hebben, die City een nog wat makkelijkere avond bezorgde. Vooral het voorbereidende werk van Phil Foden mag daarbij niet onbenoemd blijven. Hij zette Gündogan op fraaie wijze vrij voor het goal.

Vanaf dat moment was het een makkelijke avond voor City. Het kon gas terug nemen en de wedstrijd rustig uitspelen. In de eerste helft liet Borussia Mönchengladbach nog een paar keer van zich horen, maar na rust creëerde het vrijwel niets meer. Zo meldt City zich na een moeiteloze avond bij de laatste acht in de Champions League.

UEFA Champions League

gerelateerd