Wijndal wil het liefst deze zomer al een transfer maken

20 maart 2021, 09:52

Owen Wijndal kijkt om meerdere redenen uit naar de zomer. De 21-jarige linkervleugelverdediger van AZ hoopt met het Nederlands elftal deel te nemen aan het EK en wil het liefst ook een toptransfer maken. Wijndal is bezig aan zijn tweede seizoen als vaste linksback van de Alkmaarse club en ligt tot de zomer van 2023 vast bij zijn werkgever.

Wijndal kreeg vrijdag te horen dat hij ook de komende interlandperiode deel zal uitmaken van de Oranje-selectie, waardoor EK-deelname weer een stapje dichterbij is gekomen. "Het is wel de bedoeling dat ik me in de EK-selectie ga spelen", vertelt Wijndal in het Algemeen Dagblad. Voor of na de eindronde hoopt hij AZ te verruilen voor een grote club.

"Het liefst gaat dat deze zomer gebeuren. Dat moet niet, maar het liefst wel", vertelt hij eerlijk. "Ik merk dat het dichterbij komt, we hebben het er vaker over. Vorig seizoen bijvoorbeeld was dat veel minder het geval. Kwam ook wel door corona natuurlijk. Het liefst ga ik direct naar het hoogst haalbare. De echte top. Maar als die clubs niet komen, dan niet."

Wijndal droomt groot en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik denk wel dat het helpt als je uit kunt gaan van je eigen vertrouwen. Ik droom ervan om een Europese topclub te spelen. De Ballon d'Or winnen zal moeilijk worden als linksback lijkt me, dus dan wil ik een keer deel uitmaken van het beste team van een Champions League-seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen