Botman mogelijk volgende afvaller bij Jong Oranje

21 maart 2021, 20:52

Sven Botman dreigt het EK met Jong Oranje te missen. De 21-jarige centrumverdediger van Lille is zondagavond tijdens het verloren thuisduel met Nîmes (1-2) geblesseerd geraakt. Trainer Christophe Galtier vreest dat Botman een tijdje uit de roulatie is.

Voor Botman duurde de wedstrijd tegen Nîmes ruim zeventig minuten. De verdediger moest zich noodgedwongen laten wisselen en werd vervangen door Tiago Djaló. "Botman is een van de spelers die de meeste wedstrijden heeft gespeeld. Hij verliet het veld met een spierblessure. De aard van de blessure is mij onbekend, maar het oogt serieus omdat hij zelf om de wissel vroeg", aldus Galtier.

Mocht Botman zich afmelden voor het EK, dan zou dat een flinke domper voor bondscoach Erwin van de Looi zijn. Eerder op de avond werd bekend dat Jurriën Timber vanwege corona het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan. Lutsharel Geertruida is als zijn vervanger opgeroepen.

Jong Oranje reist maandag af naar Hongarije voor de groepsfase van het EK. Woensdag spelen de Nederlandse beloften tegen Roemenië hun eerste groepswedstrijd. Daarna volgen duels met Duitsland en Hongarije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen