Everse vindt Berghuis niet geschikt als aanvoerder

22 maart 2021, 18:23

Jan Everse vindt Steven Berghuis niet geschikt als aanvoerder van Feyenoord. De linksbenige aanvaller heeft volgens de 67-jarige trainer niet het karakter om een team bij de hand te nemen. Met bepaalde uitspraken in de media heeft Berghuis eveneens getoond aanvoerder onwaardig te zijn, vindt Everse.

"Het is geen aanvoerder. Soms lijdt hij balverlies, en herstelt hij het met een wilde tackle. Dat kan niet", aldus Everse bij FC Rijnmond. "Hij had het een keer over terug naar de tekentafel. Met zulke woorden val je jouw trainer af. En Berghuis is een aardige speler, maar komt niet in de buurt bij de grootte van de trainer. Advocaat is veel groter als trainer, dan Berghuis als speler."

Berghuis wil het liefst ongeacht de tegenstander hoog druk zetten, maar Dick Advocaat denkt daar anders over. "Jaap Stam wilde aanvallend voetbal spelen met deze ploeg. Weet je nog hoeveel punten Feyenoord pakte? Heel weinig... Het kan namelijk niet met dit team", stelt Everse. "En dan heb je erg weinig voetbalverstand als je als trainer toch met deze spelers hoog druk wil zetten, zoals Berghuis het wil."

Feyenoord kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. Al het hele seizoen presteren de Rotterdammers behoorlijk wisselvallig. "Tegen Ajax en PSV is het spel dan weer aardig tot goed, maar tegen Emmen of RKC niet. Dat heeft ook te maken met kwaliteit. Wij hebben teveel spelers die denken 'Emmen... dat gaat wel lukken'. Maar dan verval je naar het niveau van Emmen zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen