'Koeman hoeft Agüero niet en blijft hopen op Memphis'

30 maart 2021 – Sergio Agüero vertrekt aan het einde van het seizoen bij Manchester City, maar waar vervolgt de 32-jarige Argentijnse aanvaller zijn loopbaan? FC Barcelona, dat al een tijdje nadrukkelijk wordt genoemd als de bestemming voor Agüero, wordt volgens Spaanse media niet zijn nieuwe werkgever. Ronald Koeman zou op zoek zijn naar een ander type aanvaller.

'Koeman hoeft Agüero niet en blijft hopen op Memphis'

Agüero is over een aantal maanden gratis op te pikken en lijkt derhalve een interessante optie voor Barça, maar Koeman heeft zijn zinnen op andere spelers gezet. Hoog op zijn lijstje staan volgens Mundo Deportivo jongere en krachtigere aanvallers: Erling Haaland (Borussia Dortmund), Romelu Lukaku (Inter) en Memphis Depay (Olympique Lyon).

Omdat in Barcelona het geld niet bepaald tegen de plinten klotst, lijken Haaland en Lukaku onhaalbaar. Memphis beschikt daarentegen over een aflopend contract en hoeft dus niet afgekocht te worden. Koeman ziet zijn komst meer zitten dan die van Agüero. Memphis zou beter passen in het systeem dat de Nederlandse trainer wil spelen en kan bovendien op meerdere posities uit de voeten, terwijl Agüero een pure spits is.

Agüero kondigde maandag zijn vertrek bij City aan. 'Ik ben enorm trots dat ik tien seizoenen bij Manchester City heb gespeeld, schreef hij op social media. 'Het is een periode die in de huidige voetballerij ongebruikelijk is. We hebben in die tien jaar veel bereikt en ik ben topscorer aller tijden geworden en heb een bijzondere band opgebouwd met iedereen bij de club. Deze mensen blijven voor altijd in mijn hart. In kwam in 2011 bij de club toen er veel nieuwe spelers kwamen. Het is ons gelukt om een een plek te veroveren tussen de besten van de wereld.'

LaLiga

gerelateerd