De Graafschap gaat na crisisberaad op zoek naar eerherstel

4 april 2021, 15:05

Het is crisis met een hoofdletter C bij De Graafschap, dat vrijdagavond met 0-3 onderuit ging tegen FC Dordrecht. Door die verliespartij verloren de Doetinchemmers de tweede plaats aan Almere City FC. Maandag tegen Jong FC Utrecht moet er gewonnen worden, beseft Mike Snoei.

"De nederlaag is hard binnengekomen", zegt de trainer tegen De Gelderlander. "Het enige medicijn is nu een overwinning." De Graafschap won al drie duels op rij niet meer en beleefde vrijdag een absolute horroravond. "Er zaten bijna geen aanknopingspunten in dat optreden. Ik heb zelden zo'n wedstrijd van De Graafschap gezien. Als je collectief zo'n prestatie neerzet, moet je weer terug naar de basis", vindt de trainer.

Hij kijkt ook naar zijn eigen keuzes. "We hebben het met z'n allen niet goed gedaan", stelt Snoei. "Daar hebben we over gesproken. Klopte ons plan wel? Wat hebben de spelers daar vervolgens meegedaan? Of er harde woorden zijn gevallen? Het gaat erom dat we nu van Jong Utrecht winnen. Wij hebben de mentaliteit om dit om te draaien. Dat hebben we eerder laten zien."

Snoei heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich kan oprichten. Hij memoreert aan de 1-0 nederlaag tegen Almere City begin januari. Toen kwam De Graafschap op een achterstand van acht punten richting Almere. "Daarna hebben we de derde periodetitel gepakt. Tweeënhalve week geleden stond ik nog met een glas champagne in mijn hand. Het kan niet zo zijn dat we er nu ineens niets meer van kunnen", zegt de coach, die weet hoe het vertrouwen kan terugkeren. "Door van Jong Utrecht te winnen. Hoe we dat gaan doen? Terug naar de oorspronkelijke afspraken. Misschien op een andere manier drukzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen