'PSV wacht tumultueuze zomer met veel uitgaande transfers'

6 april 2021 – PSV wacht op transfergebied een hete zomer, zo voorspelt het Eindhovens Dagblad. Mohamed Ihattaren wordt normaal gesproken op de transferlijst gezet, terwijl ook Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Adrian Fein Érick Gutiérrez en Timo Baumgartl zouden kunnen vertrekken. Tot die tijd gaat de ploeg van trainer Roger Schmidt vol voor de tweede plaats, die aan het einde van de rit een Champions League-ticket waard is.

'PSV wacht tumultueuze zomer met veel uitgaande transfers'

Een vertrek van Ihattaren lijkt onvermijdelijk. De veelbesproken aanvallende middenvelder beschikt over een contract dat over ruim een jaar afloopt. De Eindhovenaren hebben geprobeerd de linkspoot langer aan zich te binden, maar zonder succes. Gezien de huidige situatie is de kans klein dat Ihattaren zijn verbintenis alsnog gaat verlengen in Eindhoven.

PSV moet ervoor zorgen dat het in de laatste speelrondes AZ en Vitesse onder zich houdt, maar weet dan mogelijk nog steeds niet wanneer het volgende seizoen begint. Met een beetje pech wordt dat 20 juli al. Dat hangt ervan af welke club de Europa League wint. Wordt dat AS Roma of Arsenal, die zich mogelijk via de eigen competitie niet gaan plaatsen voor Champions League-voetbal, dan begint het seizoen al midden in de zomer.

Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft PSV evenveel punten als AZ. Op doelsaldo bezetten de Eindhovenaren de tweede plaats. Nummer vier Vitesse volgt op drie punten.

Eredivisie

gerelateerd