Sterkhouder De Bruyne verlengt contract bij City

7 april 2021 – Kevin De Bruyne (29) heeft zijn toekomst verbonden aan Manchester City. De middenvelder heeft het contract van de Belgische middenvelder woensdag officieel verlengd tot en met de zomer van 2025. Dat is twee jaar langer dan zijn verbintenis tot op dit moment liep.

Sterkhouder De Bruyne verlengt contract bij City

"Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe contract", vertelt De Bruyne op de clubsite. "Deze club is ingesteld op succes. Manchester City heeft me alles gegeven om mezelf te ontwikkelen, dus het verlengen van mijn contract was een makkelijke beslissing. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik alles uit mijn loopbaan haal en ik heb het gevoel dat er nog meer aankomt."

Ook de aanwezigheid van manager Pep Guardiola – die eveneens bijtekende tot en met 2023 – was een reden om langer te blijven voor de Belg. "Pep en ik hebben dezelfde kijk op voetbal. Het hebben van die relatie met een manager is zo belangrijk voor mij. Onze doelstellingen liggen op dezelfde lijn en we willen dezelfde dingen bereiken." Eerder speelde hij onder Manuel Pellegrini bij Manchester City.

Tot dusver won De Bruyne twee Premier League-titels, de FA Cup, viermaal de League Cup: de Champions League is de grote ontbrekende factor vooralsnog. Eerder stond hij onder contract bij RC Genk, VfL Wolfsburg, Chelsea en Werder Bremen. In het elftal van Guardiola is De Bruyne een van de belangrijkste krachten. 

Premier League

gerelateerd