'Straffen in Italiaanse fraudezaak niet te zwaar'

Ger
18 juli 2006, 12:38

De bezoekers van FCUpdate.nl vinden de straffen in de Italiaanse fraudezaak eerder te licht dan te zwaar. Uit een poll op deze website blijkt dat 42 procent van de stemmers liever een hardere uitspraak had gezien van het sporttribunaal.

Juventus ontving afgelopen week de zwaarste straf. De club uit Turijn moet komend seizoen uitkomen in de Serie B en start bovendien met 30 punten aftrek. Daarnaast raakt Juve de laatste landstitels kwijt. Ook Fiorentina en Lazio ondergaan een verplichte degradatie naar de Serie B. Fiorentina begint het seizoen met twaalf punten minder, Lazio met zeven.

AC Milan onsnapte aan rechtstreekse degradatie en blijft in de Serie A. De club, waar onder meer Clarence Seedorf onder contract staat, mag komend seizoen echter niet in de Champions League voetballen. Milan wordt 15 punten in mindering gebracht.

Uit de poll op FCUpdate.nl kan opgemaakt worden dat 18 procent van de stemmers de straffen als te zwaar bestempeld. Volgens 40 procent is de uitspraak juist precies goed. Overigens maakten de vier clubs maandag bekend dat ze in beroep gaan tegen de straffen. Aanklager Stefano Palazzi heeft eveneens beroep aangetekend. Hij vond de straffen te licht. Hij wil Juventus naar de Serie C teruggezet hebben en de andere drie naar de Serie B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen