Van Leeuwen duidelijk: "Volgend seizoen promotie voor NEC"

14 april 2021 – Het is NEC niet gelukt om dit seizoen een belangrijke rol te spelen in de strijd om in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. De club staat zesde en hoopt via de play-offs nog wel iets te kunnen betekenen. Lukt dat niet, dan moet het volgend seizoen gebeuren. Dat stelt technisch directeur Ted van Leeuwen.

Van Leeuwen duidelijk: "Volgend seizoen promotie voor NEC"

Van Leeuwen, die inmiddels twee maanden werkzaam is bij NEC, windt er geen doekjes om. Meedoen om promotie is volgens hem volgend seizoen niet genoeg. "Dat druk je nog niet eens hard genoeg uit. Wij móeten gewoon promoveren", zegt Van Leeuwen tegen Omroep Gelderland. De coach heeft veel vertrouwen in Rogier Meijer, wiens contract onlangs werd verlengd.

"Er spreekt een hoop in zijn voordeel. Het enige dat in zijn nadeel spreekt, is iets waar hij niks aan kan doen: dat is onervarenheid. Daar proberen we hem zoveel mogelijk bij te helpen", zegt de directeur over de oud-middenvelder. "Verder vind ik het een interessante trainer. Hij staat heel erg open voor andere impulsen en hij stelt logische elftallen op. Deze selectie voert hij aan het maximum van wat ze kunnen. Bovendien had hij een optie in zijn contract dat het automatisch zou worden verlengd, als hij zich zou kwalificeren voor de play-offs."

Van Leeuwen zag NEC een tijdje goed presteren, maar had daarna de grootste moeite met winnen. "Van de fouten leer je het meest. Maar dit is toch anders. Het is een kenmerk van jeugd en reeksen, maar het is ook een typisch corona-verschijnsel", zegt de directeur.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd