Engelse politie start onderzoek naar vandalisme bij bus Real

15 april 2021 – De lokale autoriteiten in Liverpool hebben een onderzoek gestart naar het incident rondom de spelersbus van Real Madrid van woensdagavond. De bus werd voorafgaand aan het duel bekogeld met stenen en andere objecten door supporters van de thuisspelende club.

Engelse politie start onderzoek naar vandalisme bij bus Real

Krap vierhonderd mensen verzamelden zich gisteravond rondom Anfield om hun club een hart onder de riem te steken. Toch ging het mis. Een groepje supporters bekogelde de spelersbus van Real Madrid, die zich een weg door de menigte moest banen, met stenen en andere voorwerpen. Het resultaat: een hoop schade aan de bus, waaronder een ingegooide ruit. Nog voor de wedstrijd doken al beelden op van de ingegooide ruit en het vandalisme van de supporters.

De politie hoopt met behulp van de beelden die op de socials verschenen er achter te komen welke individuen de bus hebben belaagd. Liverpool reageerde voorafgaand aan de wedstrijd op het incident, de club bood zijn excuses aan. 'Het is totaal onaanvaardbaar gedrag van een aantal individuen waar wij absoluut niet achter staan. Wij distantiëren ons van deze acties', verklaarde Liverpool.

Ondanks de gesloopte bus, konden de spelers van Real Madrid wel met een positief gevoel terug naar Madrid. De club speelde met 0-0 gelijk op Anfield en kwalificeerde zich daarmee voor de halve finales van de Champions League. De volgende tegenstander voor de Madrilenen is Chelsea. 

UEFA Champions League

gerelateerd