Ten Hag woedend op arbiter: "Een reglementaire goal"

15 april 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag was boos na het gelijkspel in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma (1-1). De oefenmeester vindt dat de beste ploeg uitgeschakeld is over twee duels én is bovendien heel kritisch op arbiter Anthony Taylor. "Als hij het beoordeeld heeft, is dit gewoon een reglementaire goal."

Ten Hag woedend op arbiter: "Een reglementaire goal"

Dat zei Ten Hag tegenover RTL 7 over het afgekeurde doelpunt van Dusan Tadic. Even voor hij de rebound van het schot van Brian Brobbey binnenwerkte, maakte Nicolas Tagliafico echter een overtreding. "Ik heb het moment nog niet eens teruggezien. Maar de 0-2 wordt om onbegrijpelijke reden afgekeurd. De scheidsrechter staat er bovenop", baalde de coach. Volgens hem zou er daarom niet meer ingegrepen moeten worden, omdat de arbiter het zelf ook goed had kunnen beoordelen en het doelpunt bovendien pas een situatie later viel.

"En dus ligt de beste ploeg eruit", concludeerde Ten Hag. "We hebben twee keer de wedstrijd gemaakt, doodzonde. Maar we maken de kansen niet af, dan ga je niet verder op dit niveau." Naast de pech van de afgekeurde 0-2 zag de oefenmeester nog meer onheil donderdagavond in Rome. "We hebben ook het speelgeluk niet. (…) De individuele fouten van vorige week, de gemiste kansen van deze en vorige week."

Want Ajax had de wedstrijd compleet in handen donderdagavond. "De eerste helft speelden we uitstekend. Klaassen met een kans, Tadic een grote en kleine kans. De kopbal van Tagliafico. De eerste helft hebben we heel volwassen gespeeld. Gedomineerd", aldus Ten Hag, die niet schrok van het tegendoelpunt. "Die was niet van waarde, we moesten twee goals maken. En bovendien was die zonder de glijpartijen niet gevallen."

Perfecte invalbeurt Brobbey
Over de scorende Brian Brobbey van Ten Hag lovend. "Hij doet heel veel dingen, heel erg goed. Een gigantische goal na een heel goede pass van Perr Schuurs. Hij brengt wat we van hem verwachten. Een perfecte invalbeurt, want bij die tweede goal zit hij er ook bij", gaf Ten Hag een complement aan de naar RB Leipzig verkassende spits.

Ajax

gerelateerd