Manchester United bevestigt vertrekt vice-preses Woodward

20 april 2021 – Ed Woodward is definitief bezig aan zijn laatste maanden als vice-voorzitter van Manchester United. De Engelse topclub heeft bevestigd dat hij aan het eind van dit kalenderjaar zal vertrekken van Old Trafford. In het statement wordt met geen woord gerept over de Super League, maar eerder werd dit wel naar voren geschoven als mogelijke reden.

Manchester United bevestigt vertrekt vice-preses Woodward

Anders dan Manchester City heeft United zich nog niet teruggetrokken uit de nog op te richten competitie. Door alle kritiek van de fans was er wel duidelijk dat er koppen moesten rollen: Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, werd aan de uitgang gelinkt en ook de kop van Liverpool-investeerder John W. Henry moet volgens veel Twitteraars rollen. Zij zitten officieel echter nog altijd op het pluche. 

Lees ook: 'Andere Super League-clubs willen door: Chelsea twijfelt'

Bij Manchester United werd om het vertrek van Woodward gevraagd, wat niet veel later op de avond werd bevestigd door de nummer twee van de Premier League. "Ik ben enorm trots op mijn werk voor Manchester United, een van de grootste clubs in de afgelopen zestien jaar. De club staat er goed op voor de toekomst en het wordt moeilijk om afscheid te nemen aan het einde van dit jaar", stelt Woodward, die pas eind 2021 de deur achter zich dichttrekt.

De kritiek van de huidige Super League is niet het enige wat hem overigens wordt verweten. De matige keuzes op de transfermarkt zorgde voor veel vraagtekens bij de achterban van The Red Devils. Een definitief vertrek zit er dus nog niet in voor Woodward, maar het einde van zijn termijn komt wel in zicht. Eerder al kwam het gerucht naar buiten dat eigenaars van Manchters United, de Glazers, de club willen gaan verkopen.

Premier League

gerelateerd