Empoli kan fluiten naar UEFA Cup-ticket

19 juli 2006, 10:32

De kans is groot dat AC Milan komend seizoen tóch Europees voetbal kan spelen. De ploeg leek haar ticket voor Europees voetbal kwijt te zijn, maar de UEFA lijkt de Milanezen de helpende hand toe te steken. De Europese bond heeft Empoli, de ploeg die tot haar eigen verbazing plotseling Europa in leek te mogen, de toegang tot de UEFA Cup ontzegd. 

Empoli was door de straffen voor Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio plotseling geplaatst voor Europees voetbal, maar de ploeg beschikt daarvoor niet over de juiste licentie. De UEFA heeft al laten weten dat het geen uitzondering zal maken, waardoor Empoli weg zal vallen. 

Hierdoor is AC Milan plotseling weer in beeld. De ploeg heeft 44 punten in moeten leveren, maar zelfs met deze straf staat de ploeg op een fictieve twaalde plaats in de afgelopen Serie A. Omdat Empoli (elfde) wegvalt, hebben de Milanezen daarom plotseling recht op een startbewijs voor de UEFA Cup. Milan heeft, ondanks de 44 strafpunten, immers nog altijd één punt meer dan ploegen als Ascoli en Udinese. 

De bal ligt nu bij Guido Rossi, de voorzitter van de Italiaanse bond. Hij heeft het recht om Italiaanse ploegen in te schrijven voor Europese toernooien. Momenteel lijkt de kans enorm dat hij zal besluiten om Milan tóch aan te melden voor de UEFA Cup. Verwacht wordt dat hij de komende week, wanneer ook het beroep in de fraudezaak behandeld wordt, de knoop door zal hakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen