ECA kiest voor PSG-baas Al-Khelaifi als opvolger Agnelli

21 april 2021, 22:04

Nasser Al-Khelaifi is verkozen tot nieuwe voorman van de European Club Association (ECA), de belangenbehartiger van Europese clubs. De baas van Paris Saint-Germain is de opvolger van Andrea Agnelli, die na het bekendmaken van de plannen voor de Super League zijn functie neerlegde.

"Ik voel me vereerd en nederig te zijn benoemd door mijn collega-leden als voorzitter. Het leiderschap, de integriteit en saamhorigheid van onze organisatie zijn nooit zo nodig geweest als op dit moment. Ik zal mij onvoorwaardelijke inzetten voor de hele voetbalgemeenschap: dat betekent aan alle clubs uit de Europese landen en aan de fans die de gemeenschap vertegenwoordigen", reageert Al-Khelaifi.

Door de Super League-chaos heeft ook de ECA een aantal roerige dagen achter de rug. 'Na de ongekende gebeurtenissen van de afgelopen dagen, die hebben geleid tot pogingen om de Europese voetbalgemeenschap te ondermijnen, verwelkomt de ECA het besluit van de van de voormalig aangesloten clubs om hun vermeende 'Super League'-project niet voort te zetten na de universele veroordeling van het project door de hele voetbalgemeenschap en de samenleving als geheel', aldus de vakbond.

De ECA maakt verder bekend dat Michael Gerlinger is verkozen tot een van de vice-voorzitters. Edwin van der Sar (Ajax) Dariusz Mioduski (Legia Warschau) en Aki Riihilahti (HJK Helsinki) zijn ook al in die rol actief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen