SC Cambuur krijgt helikopterhuldiging als het kampioen wordt

22 april 2021 – Hoe vier je een kampioensfeestje in coronatijd? Een traditionele huldiging is niet mogelijk, maar in Leeuwarden hebben ze daar iets op bedacht. Kroont SC Cambuur zich binnenkort tot kampioen van de Eerste Divisie, dan vliegt de selectie op 1 mei over de stad. De bedoeling is dat supporters vanaf hun tuin of balkons het feestje meevieren.

SC Cambuur krijgt helikopterhuldiging als het kampioen wordt

De helikoptervlucht krijgt Cambuur cadeau van de gemeente Leeuwarden. "In overleg met Cambuur en de spelers hebben we een alternatief gevonden", vertelt burgemeester Sybrand Buma tegen de Leeuwarder Courant. "In twee helikopters zal de selectie op 1 mei over de stad vliegen. En we vragen de supporters om met zoveel mogelijk geel-blauwe vlaggen en spandoeken op huizen en in tuinen de stad te kleuren. Als huldiging van het team."

Cambuur promoveerde afgelopen weekend naar de Eredivisie en kan vrijdag kampioen worden. Daarvoor zijn de Leeuwarders wel afhankelijk van het resultaat bij De Graafschap tegen Almere City FC. Verspeelt de club uit Doetinchem punten en wint Cambuur zelf van Jong AZ, dan is de titel binnen. Maar ook als Cambuur vrijdag kampioen wordt, zal de huldiging pas plaatsvinden op 1 mei. "De dag na de wedstrijd tegen De Graafschap. Alleen als Cambuur op een later tijdstip kampioen wordt, verandert de datum. Maar dat is logisch", aldus Buma.

"Dat de gemeente er alles aan doet om toch een vorm van huldiging te organiseren, vinden we hartstikke mooi. Dit is wel heel bijzonder. Ik denk dat er ook veel creativiteit los gaat komen om er een geel-blauwe huldiging van te maken", reageert algemeen directeur Ard de Graaf, die hoopt dat er in de toekomst nog een écht huldiging kan plaatsvinden. "We blijven zoeken naar mogelijkheden om toch iets meer te kunnen. En misschien lukt dat wel in mei, je ziet dat er nu versoepelingen van de maatregelen zijn."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd